Bestel voor meer dan € 125,= en we versturen het gratis! ( Geldt niet voor afhaal producten en pallet zendingen*)
Wij verwerken je bestelling dezelde dag.
Veilig betalen of na ontvangst.
Prima Service

Pekelen van de zalm

Pekelen van de zalm

Stap 1:

 

spoel de zalm zijde af met koud water om zo de losse schubben en eventueel vocht dat is vrijgekomen van de vis weg te spoelen. controleer de zalm op eventuele achter gebleven graten. het makkelijkst is het om met de hand over de zijde van de zalm te wrijven vanaf het brede gedeelte (waar de kop heeft gezeten) naar de staart. Als er nog een graat inzit voel je dit met de hand en kun je deze eruit trekken met je vingers of een pincet.

Als de zijde schoon zijn en vrij zijn van graten kan hij gepekeld worden. We doen dit met een mengsel van zout, bruinesuiker en peper.

Neem een grote bak, met opstaand rand, waarin de zalm vrij kan liggen. bedek de bodem met een dun laagje pekel. leg hierop de huidzijde van de Zalm. bedek de rest van de zalm met de rest van de pekel. De kop zijde, het dikkere deel, mag meer pekel krijgen dan de staart, het dunnere gedeelte. De zalm moet wel helemaal bedekt zijn met het pekel mengsel.

Het pekel mengsel zal vocht uit de zalm trekken wat daarna weer door zalm word opgenomen. Bedek de bak met de zalm met huishoud folie en laat de zalm ongeveer 12 uur pekelen in de koelkast.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Geen verzendkosten! ( Geldt niet voor afhaal producten en pallet zendingen*)

Bestel voor meer dan € 125,= en we versturen het gratis! ( Geldt niet voor afhaal producten*)

snelle verwerking nog dezelfde dag

Veilig betalen of na ontvangst.

je kan betalen met Riverty, Ideal, Paypal, creditcard

Prima service